Neden Çelik Yapı

Çelik, maliyeti uygundur. Ön yapımlı, fabrikasyon taşıyıcı personeller, düşük maliyete yüksek nitelik sağlamakta ve inşaat vaktini çok kısaltmaktadır. Çelik, taşıma kapasitesinin ağırlığına oranı azami olan malzemedir. Çeliğin yüksek taşıma kapasitesi sayesinde çelik yapı personelleri, daha ufak kesit ve miktarlarda, daha hafif ve muhteşem niteliklerde üretilmektedir. Çelik yapılarda taşıyıcı personel ebatları ahşap ve betona göre çok daha minik olduğu için çok daha fazla kullanım alanı elde edilmektedir. Bu da yapı alanının daha faydalı kullanılmasını sağlamaktadır. Maliyet balansı ve kısa imal vakitleri insanların daha erken yerleşmelerine olanak vererek daha az kira, faiz ve maliyet avantajı elde etmelerine imkân vermektedir.

Çelik Yapıların Depreme Dayanıklıdır.

Çeliğin yüksek mukavemeti, elastikliği ve hafifliği zelzeleye dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır. Çelik, aldığı darbelere karşı koyabilen ve kırılmadan hafif deformasyonlarla gelen darbeyi yasaklayan bir malzemedir.
Hafiftir. Yapının kütlesi ne kadar büyük olursa zelzelede etkileneceği kuvvet de o kadar büyük olacaktır. Zelzele kuvvetini eksiltecek tek unsur ise yapının gevşetilmesidir. Çelik konutlar betonarme yapılara oranla takribî 5 kat daha hafiftir. Bu da binaya gelen zelzele yükünü 5 kat eksiltecektir.

Çelik Çevrecidir

Çelik, dayanıklı ve tekerrür kullanılabilen bir malzemedir. Çelik binaların sökümünden çıkan malzeme geri kazanılmaktadır. Hafif çelik malzemeden yapılan bir binanın iskeleti 7-8 hurda arabadan elde edilebilmektedir. Buna karşılık eş bir yapıyı ahşaptan yapmak için takribî 50 ağacın kesilmesi gerekmektedir.

Çelik, Hızlıdır

Temel ve su basman haricinde betona lüzum olmadığı için çelik Konstrüksiyon un kurulumu hava koşullarına bağlı kalmaksızın çok süratli yapılabilmektedir. Bu da anapara gereksiniminin eksilmesine ve inşaat maliyetlerinin düşmesine olanak sağlamaktadır. 200 m2 bir evin kurulumu 10 gün gibi kısa bir müddette bitirilebilmektedir.

Çelik Kalitelidir

Tüm dünyada beynelmilel standartlarla tanımlanmış özelliklerde üretilen ve tamamen endüstriyel bir ürün olan çeliğin niteliği imalinin her düzeyinde hakimiyet edilerek belgelenmektedir. Üretimci yada kullanıcı malzemenin fiziksel özelliklerine müdahale edememektedir. Teorik hesap kıymetleri de uygulamada da aynen geçerli olmaktadır saklanmadığından projeye ve standartlara uygunluğu her zaman sorgulanabilme ihtimali sağlamaktadır.

Çelik Paslanmazdır

Hafif çelik taşıyıcı yapımında galvaniz kaplı çelik kullanıldığından korozyon mukavemeti yüksektir, paslanma olmamaktadır. Ahşaptaki gibi çatlama, zamanla böceklenme yaşanmamaktadır.

Çelik Esnektir

Çağdaş ve geleceğe müteveccih binalarda, çeliğin getirdiği öbür bir ehemmiyetli etken, meskendeki elastikliktir. Süratle değişen yaşam stilimizin mekanlarımıza geçimi, çelik yapılarda daha kolay ve ekonomik olarak sağlanabilmektedir. Seneler sonra oluşabilecek şartlara göre taşıyıcı olmayan bölme duvarlar kaldırılarak veya yerleri değiştirilerek lüzumlarınız karşılanabilmektedir.

Çelik Yıldırıma Karşı Korur

Çelik Konstrüksiyon diğer taşıyıcı sistemlerden değişik olarak yıldırıma karşı da koruma sağlamaktadır. Zira çelik iskelet toprağa giden bir yol oluşturarak patlama, küçük çaplı yangın ve şahsi yaralanma tehlikelerini eksiltmektedir.



Bir yanıt yazın

WhatsApp
1
💬 Merhaba! Nasıl yardımcı olabiliriz?
OPAL ÇELİK WhatsApp
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Bu site, Netlun® Kurumsal Web Hizmeti Sistemi ile hazirlanmistir.